Założenie firmy cateringowej

Będąc małą dziewczynką uwielbiałam spędzać czas w kuchni przygotowując różne potrawy razem ze swoją rodzicielką. W dorosłym życiu postanowiłam kontynuować marzenie z dzieciństwa i zapisałam się do szkoły gastronomicznej. Po jej ukończeniu chciałam otworzyć swój pierwszy biznes.

Sprawdzone usługi cateringowe

cateringZastanawiałam się nad formą mojej firmy gastronomicznej. Chciałam gotować pyszne jedzenie dla wszystkich, a przy okazji być w stałym kontakcie z moimi klientami, dlatego po wielu rozważaniach zdecydowałam w końcu jaki rodzaj firmy chcę otworzyć. Po kilku miesiącach działalności, wiedziałam, że catering był najlepszą dla mnie opcją. Spełniałam się w roli kucharza, który każdego dnia przygotowuje świeże i zdrowe posiłki. Prowadziłam usługi zarówno dla osób indywidualnych, a także dla grup zorganizowanych oraz różnych instytucji. Każdego dnia jeździłam na giełdę spożywczą, aby kupować świeże produkty, najlepsze mięsa od polskich dostawców oraz sery i wędliny z ekologicznych produkcji. Moje dania często gościły na różnych przyjęciach urodzinowych, imprezach firmowych i na innych wydarzeniach okolicznościowych. Wkrótce, zatrudniłam dodatkowe osoby, które wspierały mnie w działalności. Nasze potrawy były pakowane w pudełka przyjazne środowisku, dzięki czemu przyczynialiśmy się do poszerzania wiedzy ekologicznej. W naszym menu znajdowały się głównie potrawy kuchni polskiej i włoskiej, ale na życzenie klientów gotowaliśmy także dania kuchni skandynawskiej, a także różnego rodzaju potrawy wegetariańskie. Klienci bardzo cenili sobie współpracę z moją firmą, ponieważ smak i jakość potraw zawsze była nieskazitelna.

Moja pierwsza firma gastronomiczna odniosła sukces. Razem ze współpracownikami tworzyłam świetny zespół, który każdego dnia przygotowywał wyśmienite dania dla naszych klientów. Dzięki temu wypracowaliśmy oryginalną markę, która w dalszym ciągu jest wysoko oceniana przez klientów.